О нама

Поштовани,

Добро дошли на интернет странице Синдикалне организације радника "ТЕХНОАРТ БЕОГРАД". Уважавајући Ваше време желимо Вам понудити тек основне информације о нама, а ако имате додатних питања радо ћемо на њих одговорити.

После изборне крађе 1996. године и незадовољни радом СОС-а који је тада деловао у Школи радници долазе на идеју да формирају нови синдикат. Назив тог синдиката био је Синдикална организација радника Машинске школе "Београд", а за првог председника изабран је Ненад Младеновић.

Новоформирани синдикат се удружује са другим синдикатима у средње стручним школама и узима учешћа у оснивачкој скупштини овако конципираног Синдиката, одржаној 24. априла 1997. године у скупштини општине „Стари град“. Скупштина усваја назив „Синдикална организација Форум средњих стручних школа – Београд“.

Наш први председник касније постаје и секретар Форума средњих стручних школа.

У септембру 1999. године, донета је одлука, да се ФССШ Београд прикључи Унији синдиката просветних радника Србије, чији члан аутоматски постаје и наша синдикална организација.

У фебруару 2001. године за в. д. председника изабран је Дарко Бајић.

У марту 2002. године за председника је изабран Владица Јовић.

У марту 2006. године председник постаје Милан Павловић.

У марту 2008. године за председника је изабрана "моја маленкост".

У међувремену због промене назива Школе и наш синдикат мења име у Синдикална организација радника "ТЕХНОАРТ БЕОГРАД" школа за машинство и уметничке занате.

Како држава пролази кроз период транзиције то ни нас не заобилази. Сусрећемо се са нагомиланим проблемима из прошлости, осипањем чланства због притисака који су константни, непрестаном борбом за бољи материјални положај радника и побољшање услова рада.

Овог тренутка наш основни задатак представља борба за повраћај наше "отете" имовине на Копаонику. Та "битка" ће свакако бити исцрпљујућа, али ако се осврнемо на разлоге нашег настанка и нашу прошлост, на коју у најмању руку можемо бити поносни, нема разлога да сумњамо у остварење сна свих који су прошли кроз овај Синдикат и Школу уопште.

Поштовани, уколико нисте члан нашег Синдиката, а радите у "ТЕХНОАРТ БЕОГРАД" школи за машинство и уметничке занате и препознали сте из наведеног свој интерес, позивамо Вас да се учлањењем придружите нашој великој синдикалној породици.

ПРЕДСЕДНИК СОРТ-а

Бобан Марић